Институции Общество

Нов завод бе открит в Пещера от премиера Бойко Борисов

Написано от Пещераинфо

Пещера.Министър-председателят Бойко Борисов преряза лентата на нов фармацевтичен завод в Пещера. На церемонията присъстваха още министърът на финансите Владислав Горанов и министъра на околната среда и водите Нено Димов.
В приветствието си премиерът изтъкна, че всеки ден или през ден в страната се откриват заводи и въпреки, че Европа е в рецесия ние имаме 3 процента ръст на икономиката.

Важно е в региони, където е трудно да се намират инвеститори, икономиката да продължава да се развива и затова ние ги подкрепяме, посочи още премиерът. Борисов поздрави инвеститорите от името на Жан Клод Юнкер, който не е успял да присъства на церемонията по здравословни причини. Той е бил е поканен, тъй като части от инвестицията е финансирана по плана „Юнкер“, обясни Борисов. Премиерът добави, че 40 милиона лева са вложени в екологичната обезпеченост на новото производствени предприятие. Бойко Борисов каза, че преди началото на церемонията министър Нено Димов е инспектирал лично пречиствателната станция на съоръженията.
Министър-председателят използва случая за да поздрави учениците и учителите в Пещера и цялата страна по повод първия учебен ден. Той посочи, че в България няма класна стая без интернет и по това сме, може би, на първо в Европа.
Кметът на Пещера Николай Зайчев благодари на правителството за подкрепата при реализация на важни за района инфраструктурни обекти – околовръстен път за 5 милиона лева, мост в село Капитан Димитриево и овладяване на щетите от свлачищата в общината.
Собственикът на фармацевтичния завод в Пещера Кирил Домусчиев съобщи, че ще се разкрият 200 нови работни места и те ще са основно за висококвалифицирани специалист – химици, инженери, биолози. Така заводът създава продукт с висока добавена стойност и осигурява високи възнаграждения на работещите, добави той.

Коментари