Общество

Новата година започва с температури до 16 градуса

В началото на новата година времето ще се задържи сравнително топло за периода, с минимални температури предимно между 0° и 5° и максимални – между 11° и 16°.

Ще бъде почти тихо или със слаб вятър от западната четвърт. В низините и котловините ще бъде мъгливо или с ниска облачност, в повечето места след обяд видимостта ще се подобрява, а облачността ще се разкъсва до предимно слънчево.

Трайна мъгла ще се задържа на места в Дунавската равнина и в Югоизточна България, там дневните температури ще остават по-ниски, 6°-9°. В планинските райони ще бъде слънчево.

Във вторник вятърът ще се ориентира от северозапад, в сряда в Източна България – от север-североизток; отначало в Дунавската равнина, после и в останалата част от страната ще се усили. В средата на седмицата облачността ще се увеличи, повишава се и вероятността за валежи от дъжд, в планините над 1600-1800 м – от сняг.

Температурите ще се понижат, повече дневните. В края на периода вятърът отново ще отслабне и ще се ориентира от югозапад. Облачността над страната ще е разкъсана. Дневните температурите ще се повишат и преобладаващите максимални ще бъдат между 9° и 14°.

Коментари