Избори

Николай Зайчев представи Управленската си програма пред учителите в Пещера

Пещера.Кандидатът на ГЕРБ за кмет на община Пещера Николай Зайчев се срещна с учителите от всички учебни заведения. Повод за събирането на преподавателите на едно място бе 5 октомври – международният ден на учителя.

Специални гости на срещата-разговор бяха и пенсионирани учители от града и народният представител от ГЕРБ Десислава Костадинова.

Uchitel_Niki

С учителя по български език Кръстев

Именно с хората, които ни учат на четмото и писмото е първата ми предизборна среща в Пещера, съвсем нарочно, сподели Николай Зайчев. Той обясни, че за него след родителите, най-важна роля в живота на всяко дете има учителят и за това на учителския празник е поканил и своите учители – хората дали му отличната основа, за да бъде това, което е днес.

Пред над 70 учители Николай Зайчев представи Управленската си програма, която бе раздадена на присъстващите, като се спря подробно на всеки от нейните акценти. Особено внимание, разбира се бе отделено на приоритетите свързани с образованието.

uchiteli_programa

А те са създаване на обществен съвет по образование, в който учителите – настоящи и пенсионирани, да споделят вижданията си за Образованието в община Пещера. Пълна финансова, техническа и кадрова обезпеченост на училищата за нормално функциониране през учебната година.Подобряване съответствието на средното образование с потребностите на пазара на труда чрез разкриване на нови профили, професии и специалности и изграждане на трайни взаимоотношения между учебните заведения и бизнес структурите.

Самите учители зададоха много въпроси извън своята професионална област. Те имаха широк обхват – от бездомните кучета до обогатяване на културния живот в общината. Всеки въпрос получи конкретен и ясен отговор, базиран на натрупания опит и знания в работата на Николай Зайчев като експерт от високото управленско ниво, както в община Пещера, така и в община Пазарджик.

Най-щастливи от срещата със своя ученик бяха възрастните учители. Всеки от тях сподели, че не е изненадан от развитието на Николай, който винаги е бил инициативен, организиран и добър пример в училище.

 

zaichev.com

Коментари