Избори

Николай Зайчев и Елена Рядкова се срещнаха с радиловци

Радилово

Кандидатът за кмет на община Пещера от ПП ГЕРБ Николай Зайчев и кандидатът за кмет на Радилово от ПП ГЕРБ Елена Рядкова дадоха символичен старт на предизборната кампания в селото.

Двамата представиха пред радиловци своите приоритети, с които се надяват да бъдат предпочетения управленски тандем.

Елена Рядкова бе кмет на Радилово през последните няколко години за това срещата започна със своеобразен отчет на свършеното през тези години, а то не е никак малко и е видимо за местните хора. Но, подчерта тя, предстои още много да се направи. Най-важното за тези години е, че е отпаднал големият въпрос за питейната вода. Вече няма режим, но се сблъскахме с много проблеми – проектът е правен върху план от 1987 г. с много пропуски, недоглеждане, слаб контрол от страна на общината и надзорната фирма. Сега има проблем с гаранционните срокове,с шахтите, с пропаданията по главната улица, обясни Рядкова.

Elena_hora

За съжаление обаче община Пещера е била много ощетена от управниците си през последните години и пропуските във водния цикъл на Радилово не са единствените. Николай Зайчев, който е експерт в работата с Европейските програми, обясни на присъстващите как по незнайни причини с неизпълнението на един проект, всъщност общината е загубила милиони, отпадайки от 39-те големи общини в България. Сега, според Зайчев, трябва много бързо да се наваксат пропуските, да се търсят алтернативи, за да се случат нещата, така че хората да усетят по-добрите условия за живот в трите населени места от общината.

Nikolai_hora

Най- приветстваната информация на срещата обаче се оказа новината, че Николай Зайчев, Елена Рядкова и екипът им ще съдействат за оборудването на помещение, в което да заработи дрогерия. Откриването на такъв обект в Радилово е заложено в Управленската програма на кандидата на ГЕРБ. Сега има реална възможност това да се случи и Зайчев гарантира, че ще помогне. „Това е надпартийно и надкампанийно действие, това е акт на човечност.Хората тук имат право да си купуват лекарствата, без да се налага да пътуват до града и да харчат допълнителни пари”, допълни Николай Зайчев.

Николай Зайчев и Елена Рядкова от отбора на ГЕРБ дълго разговаряха с хората, отговаряйки на всички въпроси, поставени им от радиловци.

Коментари