Политика

Нелегални цигари и алкохол в промишлени количества откри полицията в Пазарджик

Големи количества цигари и алкохол без бандерол са иззети от служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност” при ОДМВР-Пазарджик, съобщи пресцентърът на дирекцията.

Специализираната полицейска операция е част от мерките по противодействие на нелегалната търговия с акцизни стоки и е проведена вчера на територията на областния град. В нея са взели участие и служители от сектор „Противодействие на криминалната престъпност” при областната дирекция.

Екипите извършили едновременни проверки в павилиони, намиращи се в района на промишлената зона в областния център, в лек автомобил „Опел Астра”, и два микробуса – „Мерцедес” и „Форд”. Търговските обекти и возилата са собственост съответно на 36-годишната Б. С., съпруга и В.С. – 39 г. и Ц. Т. – 47 г., всички от Пазарджик. В резултат на това са открити общо 1 586 600 къса цигари от различни марки и 3320 литра високоградусов алкохол. Цялата акцизна стока е била без бандерол. Откритите количества са иззети, а В. С. и Ц. Т. са задържани в ареста. Тепърва ще се изясняват щетите нанесени на държавния бюджет от незаконната им дейност.

По случаите са образувани досъдебни производства.

Коментари