Общество

Недоволни от лош път блокираха шосето Пещера-Батак

Пещера-Батак.  Недоволни жители на село Нова махала, община Батак блокираха за втори път шосето от Пещера към историческия град в знак на протест, че отсечката от разклона от селото и местността „Вълча поляна“ до разклона на главния път е в окаяно състояние.

Участъкът се нуждае от спешен ремонт, тъй като повече от 30 години не е правен рехабилитация на пътя. Оттук минават и живеещите в съседното село Фотиново. На предишния протест, който се състоя миналия петък, протестиращите бяха подкрепени с присъствието на кмета на община Батак – Петър Паунов, кмета на Нова махала – Ерхан Саатчъ и народният представител Сергей Кичиков.

Десетки жители на Нова махала се включиха в шествието, което тръгна от селото им и излезе на разклона на пътя Пещера – Батак. Недоволните са готови на 14 юни да блокират сградата на Областната управа в Пазарджик, ако дотогава отговорните институции не вземат мерки и бъдат започнати ремонтни работи по трасето.

Самият губернатор на Пазарджик Стефан Мирев е сезирал с писмо Агенция „ Пътна инфраструктура“ за проблема на пътния участък.

Източник : / Агенция Монитор /

Коментари