Любопитно Общество

Недвижимите имоти в Пазарджик и региона на сравнително достъпни цени

Написано от Пещераинфо

Независимо дали търсите жилищни апартаменти, къщи или търговски площи, Пазарджик предлага широка гама от възможности за различни бюджети. Тази достъпност го прави привлекателна дестинация за купувачи за първи път, млади професионалисти и инвеститори, търсещи висока потенциална възвръщаемост на своите инвестиции.

Разположен в централната част на България, на 112 км югоизточно от столицата София и на 37 км западно от Пловдив, Пазарджик се радва на отлична свързаност и достъпност, което го прави идеално място както за жилищни, така и за търговски инвестиции в имотния пазар.

Когато се говори за цени обаче, Пазарджик се отличава с изгодните си оферти. Купуването на имоти тип къщи в Пазарджик с три стаи може да бъде дори по-изгодно от обяви за имоти тип двустаен Пловдив. Къщите в околността са все по-търсени и тази тенденция се запазва от пандемията.

Предлагането на жилища в града не е многобройно, но цените са атрактивни – 800 -1000 евро за кв. метър, в зависимост от локацията и типа строителство. Само на 20 км от Пазарджик има и атрактивен малък град – Пещера, който предлага малко, но интересни и качествени имоти на добри цени – 600-800 евро за кв. метър. Като цяло Пещера е дестинация, която предлага комбинация от природна красота, исторически забележителности и приветлива атмосфера и богата култура, което я прави място, което си заслужава да посетите в България.

Близостта на града до основните транспортни пътища и инфраструктура, включително магистрали и железопътни линии, улеснява трафика. Тази достъпност привлича бизнеса да започне дейност в Пазарджик, като по този начин увеличи търсенето на недвижими имоти. Едно от основните предимства на пазара на недвижими имоти в Пазарджик е достъпността на цените на имотите спрямо по-големите градове в България.

Най-предпочитаните квартали в града са Център, Вароша – жилищен квартал с комбинация от жилищни блокове и къщи, Ябълките, предимно жилищен район, известен със своите зелени площи и спокойствие, Устрем – жилищен квартал, разположен северозападно от центъра на града. Той включва комбинация от апартаментни комплекси и частни къщи. Младост, който предлага по-тиха атмосфера и е известен с живописните си гледки към околните планини.

Коментари