Общество

На 31 март: Включете се в почистването на язовир Капитан Димитриево

Написано от Пещераинфо

Седмица преди детското риболовно състезание на язовир Капитан Димитриево, инициаторите от сдружение “За Стара река” и Риболовен магазин “При Томито”, организират акция за почистване на терена около водоема.

Грижата за природата е основна задача за всички, които искат общуването им с нея да бъде не само приятно, но и да води до нейното опазване за бъдещите поколения. Акцент на почистването ще са бреговете около язовира, за да може състезанието да се проведе на по-приветливо място.

Каним всеки загрижен гражданин да се включи в каузата! Ръкавици, чували и сметоизвозване са организирани от Община Пещера. “Биовет” АД ще осигури минерална вода за деня на почистването.

 

Сборният пункт за почистването е яз. Капитан Димитриево, а часът е 10.00 ч., в неделя, 31 март. Припомняме, че на седми април на това място ще се проведе детско риболовно състезание, като то ще бъде предшествано от зарибяване на водоема. В него ще могат да се включат и четиридесетте участника. Те вече са записани за надпреварата. Наградният фонд за самото състезание е осигурен от Риболовен магазин “При Томито”, а “Биовет” АД ще осигури специална изненада на всеки от участниците. “Всеки буден гражданин е добре дошъл на място, за да заяви позицията си!” – апелират организаторите.

 

 

Коментари