Култура

На 21 юни концертът „С обич за Ники“ ни събира в крепостта Перистера

Написано от Пещераинфо

Благотворителният концерт посветен на Николай Гъгов ще събере тази сряда десетки изпълнители, които се включиха в инициативата на ЦПЛР – ОДК – гр. Пещера – „С обич за Ники“, сред фирмите оказали съдействие за провеждане на събитието е и „Биовет“ АД. Концертът ще се състои на 21 юни, в крепостта Перистера и там ще чуем и видим изпълненията на Тони Димитрова, Татяна, Гален и още десетки изпълнители пеят и танцуват за Ники Гъгов.

Момченцето е на 8 г. и е диагностицирано с детски Аутизъм, интелектуален дефицит , DCD (моторна диспраксия) с вродена деформация на ходилата тип –пес плановалгус. Извършено е оперативно лечение на лявото ходило и предстои втора оперативна намеса на дясното краче. За подобряване на състоянието му са необходими серия от процедури с ХБОТ (хипербарна кислородотерапия), дълга рехабилитация и допълнителни посещения при терапевти, за които семейството на Ники нямат необходимите средства.

Стотици деца в България страдат от аутизъм. Заболяването е обявено за неличимо, а родителите на такива деца не срещат подкрепа от държавата.
Да бъдеш родител на дете с Аутизъм е голямо предизвикателство, непрестанна борба и ежеминутна грижа. Нека се обединим в каузата да подкрепим финансово Ники и семейството му, които се нуждаят от средства за диагностика, лечение, рехабилитация, логопедична, психологична, АБА терапия, както и от медицински изделия и помощни средства.
Билети за събитието можете да си закупите от касата на Крепост „Перистера“ или в сградата на ЦПЛР-ОДК гр. Пещера (Младежкия дом).
Подкрепа можете да окажете и на Дарителска сметка
IBAN BG05 UNCR 7000 1525 3307 03
BIC/SWIFT код на УниКредит Булбанк : UNCRBGSF
ТИТУЛЯР: Николай Янков Гъгов
NIKOLAY YANKOV GAGOV

Коментари