Институции Общество Спорт

На стадиона вече има вода

Пещера.Съблекалните на градския стадион отново имат вода. Преди повече от година чешмите в спортния имот пресъхнаха поради авариране на водопровода, който е собственост на „Биовет“ АД. Проблемът доби публичност по време на предизборната кампания. Веднага след стабилизирането на времето, по инициатива на кмета Николай Зайчев, „ВКС“ЕООД стартира изграждането на напълно нов водопровод до сградата на стадиона. Той вече е завършен. Според управителя на водното дружество в Пещера, инж.Звезделин Вукев, той е с дължина 270 метра, а досегашното съоръжение е имало аварии на три места.

Момент от изграждането на новия водопровод

Момент от изграждането на новия водопровод

Предстои подмяна на цялото ВиК оборудване, в сградата, която се ползва от спортуващите. Материалите ще са за сметка на общината, а трудът от „ВКС“.

Старият водопровод е прекъснат двустранно, уточни Вукев. Освен това външната чешма на стадиона вече е включена в канализацията и водата вече няма да изтича по тревата.

До момента футболистите, както от пещерския „Свобода“, така и гостуващите отбори от първенството няма възможност не просто да се изкъпят, но дори и да се измият. А състоянието на съблекалните, баните и тоалетните беше в тежко положение, поради невъзможността да се измият.

Добрата новина за пускането на водата идва в момента, когато настъпиват и положителни промени със самия футболен отбор. От новия сезон той ще има нов треньор – Спас Спасов, който в миналото първенство бе начело на „Чико“ Бяга. От него се очаква да сформира отбор, който да се бори за влизане във „В“ група. Тимът има и нов управителен съвет, в който влизат двама общински съветници и представител на „Винпром“ Пещера.

В първото заседание на новия управителен съвет участва и кмета Николай Зайчев.

 

Коментари