Общество

Национално отличие за ученик от Пещера

Написано от Пещераинфо

Ники Николов от 12 клас на СУ“Свети Климент Охридски“ в Пещера се класира втори на изключително престижния конкурс „Космосът – настояще и бъдеще на човечеството“ на фондация “Еврика“. Той е отличен за разказ на тема „Земята: създаването на една планета“. От общо 1316 участници,1296 проекта,15 проекта за опити и експерименти,73 макета,174 компютърни рисунки,174 литературни творби и 923 рисунки,нашето момче зае второ място, похвалиха се от учебното заведение!
Конкурсът „Космосът – настояще и бъдеще на човечеството“ е специфична форма за насочване и насърчаване на ученическото творчество към проблеми и дейности, свързани с изследване и използване на космическото пространство за мирни цели, за търсене на нови области на приложение на космическите изследвания, за разширяване на възможностите за технологичен космически трансфер. Той се провежда под патронажа на първия български космонавт генерал Георги Иванов.
В Деня на народните будители, Николай получи своята награда лично от генерал Георги Иванов.Емоцията на момчето трудно може да се опише с думи-тя е съпоставима с пътешествие до Космоса.Също толкова големи са гордостта и щастието ни да работим с такива уникални деца, се казва в съобщението на училището.

Коментари