Институции

Народният представител Стефан Мирев постави въпроси за обществения транспорт пред министъра

Написано от Пещераинфо

Ще подпомогне ли държавата автобусните превозвачи, гарантирайки по този начин правото на гражданите да имат достъп до обществен транспорт?

Това бе един от въпросите, които народният представител от ГЕРБ-Пазарджик Стефан Мирев отправи към транспортния министър по време на първото заседание на ресорната комисия в 47-то Народно събрание.

„Проблемите в сектора са много и имат три страни. От една страна превозвачите са притиснати от високите разходи и липсата на пътници по някои автобусни линии. От друга страна хората, които нямат друг начин за придвижване са притеснени, защото общественият превоз за тях е единствената им алтернатива за пътуване. Проблеми имат и общините, които срещат трудности при осигуряването на превозвачи за обслужване на транспортни им схеми. А сега е моментът да се вземат конкретни решения за подкрепа, защото се подготвя държавният бюджет за 2022 г.“, коментира след заседанието Стефан Мирев.

Пред министъра на транспорта той постави и въпроса за увеличаване на субсидиите и капиталовите разходи в БДЖ пътнически превози и Национална компания „Железопътна инфраструктура“.

 

 

Коментари