Култура

Народният представител Десислава Костадинова:”Рожен е доказателство, че българинът милее за родното”

Народният представител от ГЕРБ-Пазарджик Десислава Костадинова посети втория ден на Националния събор на народното творчество „Рожен – Наследство в бъдещето“. На място Костадинова успя да се срещне с част от участниците от пазарджишка област. Народният представител лично поздрави за доброто представяне на фолклорната група от ракитовското село Дорково. Десислава Костадинова успя да пожелае и успех на участниците от община Пещера. Трите читалище от общината участват в роженския събор със свои формации.
Костадинова, която е член на Комисията по културата и медиите в Народното събрание, сподели с тях изключителното вълнение, което съборът, събрал над 8000 изпълнители от цялата страна, предизвиква у нея. „Подобни прояви, които могат да съберат на едно място десетки хиляди българи, за да пеят нашите народни песни, да играят приказните български хора, показват запазената сетивност на българина към родното, което пази и милее”, коментира Десислава Костадинова.
В сърцето на Родопите Костадинова успя да се види за кратко и с приятелят на нейното семейство – един от най-сърцатите гайдари у нас, партньорът на Валя Балканска – Петър Янев. Двамата обсъдиха предстоящото следващата седмица гайдарско надсвирване в брациговското село Равногор. То се провежда под егидата на именитата ни народна певица.
По данни на община Смолян във втория ден на събора са дошли над 100 000 гости, а на четирите сцени, в рамките на проявата, ще се качат над 8100 изпълнители.

Коментари