Политика

Напрегнат уикенд за огнеборци и спасители

Пазарджик. Напрегнат уикенд за огнеборци и спасители от ОУПБЗН-Пазарджик. През изминалите три денонощия екипите са реагирали на общо 28 сигнала за различни по вид инциденти. Тази нощ около 00.30ч. на телефон-112 в РСПБЗН-Пазарджик бил получен сигнал за горящ лек автомобил „Мерцедес“. Возилото е собственост на 28-годишната П.К. от областния град и било паркирано пред дома и. На мястото се отзовал един противопожарен автомобил и няколко огнеборци. Пожара бил изгасен бързо, а огънят нанесъл щети освен по предната част на въпросния автомобил, но и на паркираните в близост до него микробус „Мерцедес“ и лека кола „Форд“. На мястото е извършен оглед от дежурна група на РУП-Пазарджик. Една от версиите, по които работят органите на реда е палеж.
Три пожара в стопански постройки са гасили и пожарникарите от районните служби „Пожарна безопасност и защита на населението“ във Велинград, Панагюрище и Белово. За щастие няма пострадали хора, но е изгоряло домашно имущество, покривни конструкции на четири постройки, дървен материал и домашни животни.
17 са сигналите за запалени сухи треви, стърнища или отпадъци. Пожари от подобен род са гасени в землищата на Ракитово, Стрелча и селата Гелеменово, Говедаре, Юнаците, Добровница,, Алеко Константиново, Синитево, Априлци, Свобода, Смилец, Сестримо, Карабунар и Злокучене.

Коментари