Политика

Напрегнато денонощие за огнеборците

Вчера следобед в РСПБЗН-Пазарджик бил получен сигнал за горяща къща в пазарджишкото село Гелеменово. Към мястото се насочил един противопожарен автомобил и дежурната смяна огнеборци. Два часа по-късно пожара бил изгасен, а стихията успяла да унищожи 80 кв.метра покривна конструкция, врати, прозорци, бяла и черна битова техника. При опит да загаси пожара леко е пострадала 39-годишната Й.К. Не се е наложила хоспитализация на младата жена. По първоначални данни причината за възникване на инцидента е в неправилно боравене с отоплителни уреди. Спасена е намиращата се в близост друга жилищна сграда.

Аналогичен е и случая с къщата на Д.С. от Белово. Снощи около 20.00ч. в РСПБЗН-Белово бил подаден сигнал за разразил се пожар. В резултат на това е унищожено обзавеждане и битова техника. За щастие няма пострадали хора. И тук причината за възникване на инцидента е в неправилното използване на газов котлон.

Друго произшествие е станало тази нощ около 02.30ч. на външната стена на котелното помещение в СОУ „ Георги Бенковски” Пазарджик. Пристигналите на мястото на инцидента огнеборци бързо изгасили пожара. Унищожена е част от външната топлоизолация на помещението с площ около 15 квадратни метра, но огънят не е засегнал вътрешната му част. Изясняват се причините довели до пожара.

Пожарникари от областта за реагирали на общо седем сигнала за запалени сухи треви, стърнища и отпадъци в землищата на селата Драгор, Гелеменово и в местности край Пазарджик, Велинград, Батак и Стрелча.

Коментари