Култура

Над 60 деца се включиха с рисунки и писмени работи в конкурса „Пещерските будители“

Написано от Пещераинфо

За чевърта поредна година всички училища от община Пещера се включиха в конкурса на „Биовет“ АД – „Пещерските будители“. Над 60 деца предодаха своите рисунки, писмени работи и фотографии, които ще бъдат оценени в сряда от компетентното жури. Темата на състезанието тази година бе „Моето родословно дърво“. Учениците са се справили повече от добре, като най-голяма активност са проявили децата от начален курс на обучение.

Има работи в които е проявена изключителна креативност и от тях личи огромното желание на учениците да представят миналото и настоящето на своето семейство. Има и писмена работа, която изследва историята на рода няколко поколения назад.

За разлика от предишни години темата бе насочена конкретно към най-познатия свят на децата – семейството им, ето какво каза по този повод председателката на журито писателката Цветана Чучева: „Това е тема по която няма от къде да се преписва. Всичко, което ще прочетем и разгледаме като рисунки и най-вече родословни дървета е плод на труда на децата и желанието на техните родители да им помогнат в създаването на съчиненията и родословните дървета“.

Организаторите на конкурса от „Биовет“АД канят и по един преподавател от училищата участници да се включи в оценяването на конкурсните работи. Това ще се случи тази сряда, в 14.00 ч., в административната сграда на предприятието.

Наградите ще бъдат връчени идната седмица.

Коментари