Институции

Над 1500 ученика прекрачиха прага на училищата в Пещера днес

Написано от Пещераинфо

Пещера.Кметът на Община Пещера Николай Зайчев откри учебната година в Обединено училище „Любен Каравелов“. Това е първата учебна година в новия формат на учебното заведение, което обедини ПГ“Васил Левски“ и ОУ“Любен Каравелов“.
„Ето, че настъпи един от най-важните дни в нашия календар – началото на учебната година. Нашият празник на образоваността и знанията! Днес той съвпада и с големия християнски празник, с който почитаме София, Вяра, Надежда и Любов. За най-малките от Вас – първокласниците, това е първа среща с магията наречена училище,  за най-големите – последната и най-важна крачка към следващия етап на техния живот.Всички Вие тръгвате отново по пътя на знанията, уменията, пълноценното общуване. По него ще Ви водят със своята мъдрост и опит нашите прекрасни учители. Заедно ще покорявате нови простори. Помнете, че за Вас няма ограничения. Пред Вас е всичко, за което мечтаете. Трябва само да бъдете старателни, ученолюбиви и любопитни за важните неща от живота“, каза в своето приветствие градоначалникът. Той не пропусна да поздрави и учителите- действащи и пенсионирани.

Тази учебна година в седемте училища в Община Пещера ще се обучават над 1500 ученика. 138 са първокласниците, които получиха като подарък от кмета Николай Зайчев книжката „Приказки за първолака“.

Коментари