Институции Общество

Надежда и любов от учениците за медиците в Пещера

Написано от Пещераинфо
Благотворителността в навечерието на Коледа е традиция за ОУ „П. Р. Славейков“. Инициативата тази година е посветена на тихите герои на деня- медиците и минава под мотото -Подари надежда, съобщи Пенка Христоскова, директор на училището.
Идеята да бъдат изработени коледни и новогодишни картички, които да бъдат дарени на лекарите, медицинските сестри и помощния персонал е дошла спонтанно, от самите ученици. И всички –учители, родители и ученици се обединяват от каузата макар и дистанцирани физически да са единни в желанието си да правят добро, да работят в екип, да са човеци.
Под дистанционното ръководството на Никола Руков, преподавател по изобразително изкуство, са изработени около 400 поздравителни картички. Ученици, родители и учители, използвайки различни техники, материали и цветове, изпратиха днес своето послание за здраве, късмет и любов.
В двора на училището директорът, дядо Коледа и Снежанка поднесоха и изпратиха с благопожелания всички изработени картички. Картичките бяха комплектовани в 6 празнични кутии- по една за всяко отделение в болницата. Те са за пациентите, които ще получават по една картичка при изписването си от лечебното заведение.
Картичките получиха д-р Лиляна Кавръкова и ст. сестра Светла Чиперкова, които с огромно удоволствие приеха да бъдат посланици на доброто.
С надеждата, че са дарили усмивка и частица топлина за празниците, от изработените картички, учениците подариха и на общопрактикуващите лекари, лекарите специалисти и на всички работещи в аптеките в Пещера.

Коментари