Избори

Мустафа Карадайъ: С номер 9 ще изберем достойното бъдеще на нашата Родина

Написано от Пещераинфо

Централният лъч на ДПС начело с председателя Мустафа Карадайъ, зам.-председателя Йордан Цонев и евродепутата Атидже Вели пристигна в пазарджишка област за да подкрепи кандидатите за народни представители на ДПС и партийните структури в гр. Сърница, с. Медени поляни, с. Побит камък, с. Драгиново и с. Света Петка.

В обръщението си към симпатизанти в Сърница председателят на ДПС Мустафа Карадайъ припомни думите на почетния председател д-р Ахмед Доган, който тогава предупреди, че „най-страшното нещо е мутризация на политиката“.

Карадайъ поясни  „„мутризация“ на политиката означава елиминирането на всички държавни органи и институции, включително и на Народното събрание.  Няма закони, няма правила, няма Конституция – има Бойко от джипката, която  е символ на властта, но и на  символ на разрухата на държавността,  на разрухата  на демокрацията в нашата страна, символ на погазване на закони и Конституция“

„При мутризацията в страната, наблюдаваме ГЕРБеризация на държавния апарат, допълни Мустафа  Карадайъ  и поясни „Това означава че ГЕРБ се опитват да превърнат всички държавни поделения и органи в техни партийни офиси, а държавните служители чрез държавни ресурси се опитват да ги превърнат в партиен слугинаж“.

„За това ние от ДПС предлагаме  „рестарт на държавността“, каза Карадайъ и допълни „За нас рестартът на държавността означава, всички държавни органи и институции да функционират съгласно Конституцията и законите в услуга на хората и на бизнеса, а не да бъдат бухалка срещу тях.

Да функционират в диалог, координация, взаимен контрол и да изпълняват програмата за ускорено икономическо развитие на България, такава каквато само ДПС има в страната.“, бе категоричен лидерът на Движението.

Карадайъ призова жителите на Сърница „На тези избори от Сърница ние всички заедно ще гласуваме за номер 9, за да премахнем мутризацията от политиката, да премахнем герберизацията от държавните органи. С номер 9 ще изберем достойното бъдеще на нашата Родина.“ заключи той.

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментари