Общество

Младежи в Пещера се учиха на презентационни и комуникативни умения

Пещера.Повече от 30 младежи от Пещера участваха в първото събитие организирано от Съвета за младежка политика в града. Младите хора, които имаха възможност да се запишат за конференцията-семинар „Презентационни и комуникационни умения” бяха приветствани от кмета Николай Зайчев. Градоначалникът обърна внимание на младежите, че всичко материално, което притежаваме в един момент може да бъде загубено, но натрупаните знания никой не може да ни отнеме. Той напомни, че именно младите хора са тези, които трябва да дават идеите, да бъдат инициативни, защото бъдещето принадлежи на тях.

В рамките на конференцията бяха организирани два панела. За презентационните умения говори Борислав Димов.

Той е провеждал редица срещи и презентации от Чили до Китай и от Южна Африка до Америка. Работил е с елитните служби на Бразилия, Перу, Египет и Тайван. Придобива опит във водещи компании, включително AIGER Engineering Ltd. и Optix Co. Борислав е от учредителите на Съвета за младежка политика и Rotaract Club Pazardzhik Besapara – пазарджишкият клон на световната хуманитарна организация. Участник е в програмата на Съвета за младежка политика ABLE Mentor, в която подпомага ученици да развиват своя потенциал. Натрупаното в своя професионален опит Борислав сподели с пещерските младежи.

Следващият лектор по панел Комуникационни умения бе президентът на Съвета за младежка политика Александър Иванов, който е завършвил средно и висше образование във Великобритания. Бакалавър по Международно право и международна политика и Магистър по Европейска политика. Стипендиант на различни академии и програми, включително Международната бизнес академия в гр. Пекин и Академията по глобални въпроси. Работил е в международния отдел на Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията, където е референт за държавите Китай, Иран, САЩ и Великобритания. В момента е Общински съветник.

Александър Иванов увери младежите, че след това първо събитие ще има още много и различни. Съветът за младежка политика за две години реализира над 40 събития, обучения, инициативи и конференции.

Коментари