Избори Общество Политика

Митрополит Николай към Николай Зайчев: Имате моето благословение и молитви

Написано от Величка Ачева

Митрополит Николай даде благословията си на Николай Зайчев за местните избори в Пещера.

Зайчев се срещна с Пловдивския Митрополит Николай в храма „Света Марина“ в стария град.

„Потребността да получите Божието благословение чрез Светата Българска Православна Църква е отражение във вярата ви в Бога, на християнската надежда и на вашата любов към човека. Вие дойдохте тук да попросите Божията помощ и ви приех с голяма радост, защото ви познавам от много време като вярващ човек, който е доказал своята вяра в служението си, като човек възприемащ властта като отговорност, като приятел на църквата“, каза дядо Николай в присъствието на висшия клир от епархията.

Митрополитът даде благословията си на Николай Зайчев за местните избори в Пещера. Владиката се обърна към своя гост с апел да не използва думата „власт“, като напомни, че тя е дадена от Бога.

„Със спокойна съвест ви благославям и моля от Бог благословен успех в предстоящата кампания. Грях извърша този, който си казва- взех властта. Вие запомнете, че ще получите отговорността да упражните управлението, което ще заемете за слава и за доброто на човеците. Запомнете, че трябва бъдете управник а не властник!“

Дядо Николай похвали кандидатът на ГЕРБ, с който от дълги години се познават. „Като познавам вас и добродетелите, смирението, духовната ви разсъдливост, православната ви вяра да съобразите действията, постъпките и начинанията си с Божия закон и заповеди, със спокойна съвест отправям молитва да бъдете благословен с успех. Имате моето благословение, то е нещо, което трябва да идва от душата и сърцето. На добър час! Дерзайте! Бъдете служител на доброто и мира, както досега и напред. Бог ще ви въздаде.“, нарече дядо Николай и подари на кандидат- кмета Библия.

След срещата Николай Зайчев запали свещ за здраве и благочестие на жителите в общината и отправи молитва за добруване в храм „Света Марина“.

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Коментари