Общество

Мартеници за всички

Написано от Пещераинфо

Трaдициитe пoвeлявaт в дeня нa Бaбa Мaртa вceки дa пoдaри нa близкитe cи и специални хора aмулeт, нaрeчeн мaртeницa, зa здрaвe и cилa прeз cлeдвaщaтa гoдинa.


Бяло-червеният конец е здравата нишка, която свързва българите в едно – да сме здрави, силни и щастливи, сподели Директорът на училището.
Празничното настроение завладя училището ни и то грейна в пъстротата, която носи пролетта, създаде настроение и приятни емоции за предстоящите дни.
С пожелание за здраве днес ученици и учители от ОУ“Петко Р.Славейков“ подариха мартеници на пещерци. С усмивка децата раздаваха добро настроение и пожелавахаа успехите и късметът да споходят всеки дом!
Като израз на благодарност учениците оцветиха в бяло и червено фирма „БАРИ КБК ГРУП” ООД, която е дарител на училището и е помагала през годините.те начинания.

По традиция мартеници получиха ученици и учители от НУ „Михаил Каролиди“ и НУ „Михаил Куманов“, които винаги са предпочитали да продължат образованието си в училището, сподели директорът на учебното заведение Пенка Христоскова. „Целта ни е да осъществим по-добра приемственост между поколенията“, коментира бъдещия класен ръководител на 5 клас Митка Кавлакова.


За „героите на деня“- медиците децата изработиха голяма мартеница, която да носи настроение и надежда за по-добри дни .

Коментари