Институции

Малък Сечко си отива със сняг и студ

Пещера.От 3 часа тази нощ се почистват улиците на Пещера, ситуацията е овладяна съобщи управителят на ОП“ЧПОИ“ Иван Спиров. Той лично следи работата на машините от 4.30 ч тази сутрин. В 3 часа са пуснати две машини, в 4 ч. още две. Приоритетно са почистени главните улици, както и улиците, които водят до училища, детски градини, болници. Вече се влиза в по-малките улици. Там обаче остава проблемът с многото паркирани автомобили. „Имаме оплаквания, лично минавам по всички улици, но влизането в тях с машините е затруднено, особено, когато има паркирани коли и от двете страни на пътя“, каза за Пещераинфо Спиров.

В 10 часа ще бъдат пренасочени машини, които да почистят новия сняг по улиците на летовище „Св.Константин“. Там снегопочистване е извършвано в петък, събота и неделя. Новият сняг на Керорта е около 6 см.

Тази нощ започна рязко влошаване на времето, валежите се усилиха, а температурите се понижиха. Прогнозата на метеоролозите е силният снеговалеж в Западна и Северна България, както и в Рило-Пиринската област. Оранжев код е обявен за цялата страна, като в областите Смолян и Кърджали кодът е червен.

Още вчера Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да отложат тръгването си в следващите 24 часа, ако то не е спешно. Необходимо е автомобилите им да са със заредени резервоари, течност за чистачки,  подходящи гуми,  да имат на разположение вериги, които да използват, ако е нужно, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на „Пътна полиция“. Блокирането на движението от автомобили, които не са с подходящи гуми затруднява работата на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори.

Коментари