Криминално

Майката на Катя иска доживотна присъда за убиеца

Пещера- Пазарджик. Повторното гледане на делото срещу Георги Генов, който по особено жесток начин уби съпругата си Катя на кръстовище в Пещера, се провали.

Георги бе осъден от Окръжния съд в Пазарджик на 25 години затвор, но Апелативният съд в Пловдив върна делото за ново разглеждане, след като се оказа, че в протокола липсва един от подписите на председателя на съдебния състав Ивета Парпулова.

Майката на убитата Катя не събра сили да дойде отново в съдебна зала и да срещне убиеца на дъщеря си.

Според почернената жена най-въмутителното е, че по бързата приоцедура е разгледано делото срещу Георги Генов. Тя поиска и по-тежко наказание за убиеца на дъщеря си.

"Аз искам от българския съд и от Народното събрание да гласуват да се премахне за тежките престъпления това бързо производство. В този случай трябва да бъде доживотна присъда без право на замяна", отсече майката на Катя пред Bulgaria ON AIR.

Пещераинфо припомня, че Георги Генов уби съпругата си по сред бял ден в центъра на Пещера пред погледа на десетки свидетели. Мотивът се оказа семеен скандал и ревност. След убийството Генов се успя да се укрие четири дни.

Той бе открит във вила край Мухово след безпрецедентна акция, в която участие взе и армията. От военното ведомство тогава аргументираха участието си с текст от закона за отбраната, който регламентира действия при терористична заплаха. 

Източник : / Marica.bg /

Коментари