Избори Политика

Листата на ДПС за Пазарджишки избирателен район

Написано от Пещераинфо

В Парламентарните избори на 04.04.2021г. в Пазарджишки избирателен район ДПС участва със силна и амбициозна листа, която съчетава опита с младостта, експертизата с ентусиазма и представлява всички общности от региона.

Водачът на листата Искра Михайлова има опит в Народното събрание на Република България като представител на Пазарджишки район, в изпълнителната власт като заместник министър на регионалното развитие и министър на околната среда и водите. Член е на Европейския парламент от 2014 година. В мандата от 2014 до 2019 година е била председател на Комисията по регионално развитие на ЕП, а по настоящем е заместник председател на групата Обнови Европа в ЕП.

Втори в листата е Юмер Хамза – дългогодишен председател на Областния съвет на ДПС в област Пазарджик, уважаван директор на училището в с. Света Петка, с опит като заместник кмет в община Велинград и  заместник областен управител, който не само познава проблемите на района, но активно е работил и работи за тяхното разрешаване.

Трети в листата е настоящият народен представител от парламентарната група на ДПС Сергей Кичиков, уважаван член на Комисията по бюджет и финанси на НС, добре познат в региона, доказал своята компетентност и желание да бъде близко до всеки гражданин на Пазарджишки район.

В листата са включени и  млади и амбициозни жени, които вече имат опит в местните администрации в съчетание в високо образование и ангажираност с местните проблеми.

Групата на младите и амбициозните се допълва от младежи с опит като заместник кмет на община, областен младежки лидер на ДПС, общински съветници, естествени лидери на  общности, и юристи, добре познати в района.

Средната възраст на листата на ДПС е 37 години.

Всички те са готови да работят за рестарт на държавността! Да реализират Програмата за ускорено догонващо развитие, разработена от ДПС!

Коментари