Култура Любопитно Общество

Куп награди за пещерските деца от Стара Загора

Стара Загора-Пещера.Ученици от ОУ „П.Р. Славейков“ се завърнаха с отличия от фолклорния конкурс „Орфеево изворче“ в Стара Загора. Малките таланти се бориха с около 1200 млади изпълнители на народна музика от всички краища на България, похвалиха се от школото.

В раздела за индивидуални изпълнители Мария Панева от ІV „б“ клас получи Диплом за І –ва награда и златен медал за песента „Мома Мария“, Ангелина Димитрова от ІІ клас – Диплом за І –ва награда и златен медал за фолклорните песни „Тръгнал е Марко“ и „С тамбори ми дрънкат“. Антония Николова от ІV „б“ клас получи Диплом за ІІ-ра награда и сребърен медал за песента „Две са моми“, Ангелина Николова от ІІІ „а“ клас –Диплом за ІІІ-та награда и бронзов медал. 
В раздела за групови изпълнители фолклорната група и Валя Гайдарова от ІV "б" достойно заслужиха Диплом за ІІ -ра награда и медали за всеки участник с песните „Слязло е момче търговче“ и „ Обичам мамо, обичам“.

 

Със златни медали от Стара Загора се завърнаха и утвърдените възпитаници на Павел Куцев Петя Билбилева и Валентин Кичуков. За работата си с децата самият Куцев също бе удостоен с награда.

Коментари