Общество

Криси намери и върна портмоне

Пещера.Днешният ден за 15-годишната Криси започва като всеки друг. От юни месец миналата момичето живее в Центъра за настаняване от семеен тип, а от септември е ученичка в ОУ“Петко Р.Славейков“. И днес е отишла на училище, но в днешния ден даде повод на своя класен ръководител Никола Руков и управителката на ЦНСТ Аксения Лулова повод за гордост. Седмокласничката намери портмоне с пари, документи и банкови карти и веднага, без да се замисля ги занесе в полицията.

„С моя приятелка отивахме да си купим закуска. Пресичахме от училището към баничарницата, когато видях портмонето. Видях, че е пълно. Взех го и го занесох в полицията.След това казах на класния ми г-н Руков“, разказва момичето. Тя не иска да се говори за това, което е направила, защото смята, че е напълно нормално да постъпиш така. „Лошо е да намериш нещо и да го задържиш. Със сигурност този портфейл е важен за някой“, разсъждава тийнейджърката.

Срещнахме се с Криси, докато слушаше любимата си музика на компютъра. И някак между другото тя сподели, че не за първи път връща загубена вещ. Преди година е имала подобна ситуация, но в София, където е живеела. Тогава е предала портмонето на полицай.

„Днес Криси е направила нещо много хубаво. Нека се знае, че в нашия център има добри деца“, коментира Аксения Лулова. Тя допълни, че с всяко дете се работи непрекъснато, всички ходят на училище и детска градина. Има такива, които при идването им през август миналата година не са знаели дума български, но днес говорят и общуват на нашия език.

 

Коментари