Общество

Красимир Узунов бе удостоен посмъртно с отличието „Личност на годината” на Община Благоевград в категория „Медии”

Красимир Узунов в залата на НЧ"Развитие" в Пещера.
Написано от Величка Ачева

Благоевград. Президентът на Агенция и Радиоверига „Фокус” Красимир Узунов бе удостоен посмъртно с отличието „Личност на годината” на Община Благоевград в категория „Медии”, съобщи „Фокус” – Пирин. Това се случи по време на тържествената сесия на Общински съвет – Благоевград по повод 107-та годишнина от Освобождението на Горна Джумая и Пиринска Македония в хода на Балканската война.
Красимир Узунов е роден през 1963 година в град Пещера. Завършва Висшето военно артилерийско училище (ВНВАУ) „Георги Димитров“ в Шумен през 1985 година, специалност Политически профил. През 1990 г. става известен с прякора „Поручика“, след като публикува коментар във вестник „Демокрация“, подписан като Поручик Красимир Узунов.
През 1990 г. създава първия клуб на Офицерската Легия „Раковски“ в Шумен. През 2000 г. създава първата българска частна информационна агенция „Фокус“ и Радиоверига Фокус, която в момента е най-голямата радиомрежа в страната.
Красимир Узунов е автор на публикации в български и чужди издания по проблемите на Македония, Западните Балкани, армията, националната сигурност. Често е определян като един от най-големите радетели за българщината. Автор е на редица книги, в които възкресява бойната слава на Българската армия и несломимия дух на българския войник.
Удостоен е с редица награди заради изключителната си патриотична, а през 2017 г е става носител на титлата „Доктор хонорис кауза“ на Военна академия „Георги Раковски“ .
Красимир Узунов почина внезапно на 25 февруари на 56 години. Пещераинфо припомня, че на тържествената сесия на Общински съвет- Пещера на 5 май 2019г. Красимир Узунов беше удостоен посмъртно със званието „Почетен гражданин на Пещера“.

 

Коментари