Общество Спорт

Костадинова и Зайчев подкрепиха клуба по смесени бойни изкуства

Пещера.Народният представител от ГЕРБ Десислава Костадинова и кметът на Пещера Николай Зайчев подпомогнаха с лични средства най-новия стартиращ клуб в родопския град, този за смесени бойни изкуства. Костадинова и Зайчев подкрепиха инициативността на учителя по физическо възпитание в ПГХВТ“Атанас Ченгелев“ Иван Главненски, който подготвя момичета и момчета от града. Средствата от народният представител и кмета са вложени в закупуването на боксови чували, боксови ръкавици и други пособия за подготовката на трениращите.

 

„Разбрах, че през почивните дни се е провел вътрешен турнир, в който 12 състезатели са показали уменията си да се боксират. Състезанието е върнало спомена на пещерци за добрата боксова школа. Радвам се, че мога да помогна на децата и младежите в Пещера да осмислят свободното си време“, коментира Костадинова след посещението си в залата.

„Много съм щастлив, че г-жа Костадинова и г-н Зайчев не ни пренебрегнаха. Знам, че всеки търси подкрепа от тях, но въпреки това те помогнаха и на нашия клуб, което е много хубав жест. Искаме да вързродим боксовите традиции, но да развием и смесените бойни изкуства, борбата“, сподели Иван Главненски.

Стартиращият клуб се надява скоро да може да се включи активно в спортния календар.

Коментари