Култура Общество

Конкурсът на „Биовет“ АД – „Пещерските будители“ приключва на 23 октомври

Написано от Пещераинфо

Броени дни остават до финала на конкурса на „Биовет“ АД посветен на Деня на будителите – 1 ноември. Темата тази година е „Моето родословно дърво“, а участие в надпреварата, ще вземат учениците от първи до дванадесети клас на общинските училища в Пещера. Темата е интересна и има желаещи за участие във всички възрастови групи.

„Децата са малко затруднени по отношение на рисунката. Причината се дължи на това, че повечето от децата се насочват към рисуването на портрети на техните близки. Сами разбирате, че това е доста трудно, особено за малките, но въпреки това те не се отказват.“ – разказа учителят по изобразително изкуство Николай Руков от ОУ“П.Р. Славейков“.

Темата е много благоприятна за децата, които искат да участват в раздел „Фотография“, повечето от тях са се насочили към снимането на своите баби и дядовци, майки и бащи, братя и сестри, сочи нашето проучване.

Не са малко и децата, които разказват писмено историята на своето родословно дърво. Припомняме, че крайният срок за предаването на всички конкурсни работи е 23 октомври. Всеки от участниците трябва да напише на гърба на работата си своите имена, клас, името на преподавателя си и училището от което е. Пожелаваме на всички успех и вдъхновение за успешно представяне.

Журирането на работите ще се извърши в административната сграда на „Биовет“ АД, а награждаването ще стане на 1 ноември, в ХГ“Проф. Веселин Стайков“, където ще бъде експонирана и изложбата от рисунки и фотографии. Допълнително ще съобщим часа на събитието.

 

Коментари