Институции

Кмет и инспектори в Информационния ден на трудовата инспекция

Пещера.Кметът на Пещера Николай Зайчев участва в Информационен ден на Инспекцията по труда-Пазарджик в родопския град. Градоначалникът, заедно с инспектори от държавната институция се срещнаха с директори и представители на учебните заведения и общински предприятия.

„В годините на моята професионална кариера съм бил синдикален адвокат, добре познавам проблемите пред работници и работодатели.Днес съм от другата страна – представлявам една важна институция, каквато е общината, но съм и работодател. Така че тази среща и възможността да обсъдим правата, задълженията и взаимоотношенията е много важна с оглед на институционалното общуване. Всички тук имаме възможност да поставим казуси, които заедно да решим “, сподели Зайчев.

От своя страна представителите на Инспекцията по труда акцентираха върху динамично променящата се нормативна база. В тази връзка те декларираха, че вратите към тях са винаги отворени.

 В хода на разговора бяха споделени проблеми от работния процес, някои от тях получиха директен отговор, но други останаха за последваща среща.

Информационният ден в Пещера днес бе част от събитията, с които ОИТ отбелязва 110 години от съществуването на трудовата инспекция в България.

Коментари