Култура Общество Региона

Кметът Зайчев подкрепи „Хоп троп“ и „Славейче“ във Велинград

Кметът на Пещера Николай Зайчев подкрепи двата състава от Пещера, които участват на фестивала „Пролетно хоро“ във Велинград. Любителският клуб за български народни танци „Хоп троп“ към читалище „Развитие“ и ансамбъл „Славейче“ към ОДК се представят на 6-ия фолклорен форум. „Пролетно хоро“ събра над 1400 танцьори от над 40 клуба от цялата страна.

Slaveiche-proletno-horo Hop-trop-proletno-horo

„Нормално е да подкрепя участниците от Пещера. За всеки един от нас е важно да подкрепяме българската духовност и култура. А какво по-българско има от нашата народна музика и народни танци. Велинград е в нашия регион и така, както ние днес сме тук, така очаквам състави от Велинград да обогатят нашия Регионален събор на народното творчество на летовището „Св.Константин“. Знаете, че миналата година събрахме близо 100 състава от страната“, сподели Зайчев.

В залата, да подкрепи съгражданите си, бе и кандидатът за народен представител от ГЕРБ Десислава Костадинова. За трета поредна година като член на Комисията по културата и медиите в 43-то Народно събрание, всяка година, включително и тази, Костадинова подпомага организирането на фолклорното събитие.

 

Коментари