Култура Общество

Катя Костова с първи театрален проект в България

Написано от Пещераинфо

Пещерката Катя Костова продуцира първия си театрален проект в България

„С  гръб към залеза“ е най-новата пиеса на Яна Борисова.

Нейната премиера ще бъде на 16 ноември в театър “Сълза и смях”. Спектакълът е с участието на Стефан Вълдобрев, Ива Доро, Александра Сърчаджиева и Петър Антонов, а билетите за него са почти изчерпани. Следващата дата, на която “С гръб към залеза” ще се играе в “Сълза и смях”, е 3 декември, а на 27 ноември пиесата ще направи премиера си на театрална сцена и във Варна.

София, 3 ноември 2022 г. – Най-новата пиеса на Яна Борисова “С гръб към залеза” ще се играе премиерно на 16 ноември в театър “Сълза и смях”, София. Постановката събира за първи път на една сцена Стефан Вълдобрев, Александра Сърчаджиева, Петър Антонов и Ива Доро, които авторите на спектакъла наричат: “изумителен букет от талант и вдъхновение”.

“С гръб към залеза” разказва две различни любовни истории през погледа на всеки един от участниците в тях. Действието ще ни срещне с четирима герои – двама мъже и две жени, които разговарят за любовта, за разминаванията, за разделите и за красотата. Професионален готвач със собствен ресторант и телевизионно шоу (Стефан Вълдобрев); неговата асистентка, по която той е силно увлечен (Александра Сърчаджиева); световно известен пианист (Петър Антонов); писателка, която издава бестселър, описващ провалената връзка между нея и пианиста (Ива Доро). Благодарение на книгата-бестселър, съдбите на четиримата се преплитат. “Те започват да общуват и споделят всичко, което всеки един от тях смята за истина и за свои емоционални права, на които настоява и брани. Имено това ражда нелепи, неудобни, красиви и вълнуващи ситуации и мечтания. Съдбата на всеки един от героите е уникална, странна, смешна и покъртителна. “Една ужасно нежна и страшно смешна история за красивата страна на тъгата, за залезите, танцуването и готвенето като изкуство.” – Яна Борисова.

Това е третият спектакъл на режисьора Димитър Коцев-Шошо и Яна Борисова, които през последните години доказаха изключителното си присъствие на театралните сцени у нас и в чужбина. След огромния успех на пиесата “На живо” с участието на Александра Сърчаджиева, получил награда Аскеер за най-добър спектакъл за 2021г., номинация за наградите Икар и Аскеер за драматургичен текст и хитовата пиеса “Място, наречено Другаде”, Димитър Коцев-Шошо и Яна Борисова отново се събират, за да продължат съвместната си работа, която доказано вълнува и привлича публиката. Сценографията на спектакъла е на Елис Вели, музиката – на Милен Кукошаров.

“Актьорите в тази постановка са вдъхновяващи и много талантливи. Наша стара мечта беше да ги съберем заедно на една сцена. Познавам всеки един от тях, но всеки път ги преоткривам и продължават да ме изненадват. Това е история, която вълнува, разсмива до сълзи и докосва онази невидима част от нас, която е много красива, а всички крием. Стефан, Александра, Петър и Ива успяват да го направят по изключителен начин.” – споделя Димитър Коцев-Шошо.

Билети за спектакъла “С гръб към залеза” все още могат да бъдат закупени в мрежата на Eventim и на касата в театър “Сълза и смях”. Продуценти на представлението са Арт Театър и Контраплан.

Още подробности очаквайте тази вечер в „Шоуто на Николаос Цитиридис“.

Коментари