Общество

Карантината не е нито скучна, нито страшна

Написано от Пещераинфо

До този извод достигнаха седмокласниците от СУ „Св. Кл. Охридски“ в Пещера, след като направиха интервю със свой съученик, отсъствал две седмици от училище.

През този период цялото семейство се е наложило да бъде под карантина. Освен че получиха яснота за това ново премеждие, учениците влязоха в ролята на репортери. Заедно измислиха въпросите към съученика си, подредиха ги по важност, а той им отговори, все е едно пред истинска медия. Накрая се спряха на едно от предложените заглавия за материала.
Ето и тяхното интервю:

– Какво правеше по време на карантината? Промени ли се ежедневието ти спрямо ваканциите?
– Естествено, че се промени. Трябваше да съм постоянно вкъщи. Ставах сутрин, закусвах, подготвях уроците си, както е програмата ми за деня, учех и пишех това, което бяха ми задали учителите и казали съучениците ми. Беше ми по-лесно в сравнение с онлайн обучението. Може би защото учителите се бяха научили да обясняват по-добре по интернет . След това ми оставаше време да играя с брат ми.
– Беше ли ти трудно?
– Да ми е било трудно – не. По-точно ми беше мъчно, че не мога да се виждам с никого. Налагаше се да общувам по телефона. От друга страна, отдавна не бяхме се събирали за толкова дълго време всички вкъщи. Имахме достатъчно време да общуваме и дори да играем. Странно ми беше, че трябваше да ме проверяват полицаи. Но пък те дойдоха само два пъти…
– Как се чувстваше? Уплаши ли се?
– Първия ден бях малко стреснат, но не от полицаите, а че не мога да излизам навън. Но в последствие благодарение на разговорите ми с приятели и съученици по телефона се почувствах по-добре.
– Какви игри играеше?
– Предимно играех на компютъра с моите приятели. Благодарение на карантината открих нова игра – Among Us. (Възклицание от негов съученик: „Ей, защо не ми се обади да играем!“) Също така с мама и брат ми играехме настолни игри.

Така седмокласниците показаха, че интерактивен урок може да стане и без интернет или електронна техника.
А най-голямото им удовлетворение, освен отличните оценки, ще бъде да прочетат своя текст в най-добрия пещерски сайт!

Валентин Стоянов

Коментари