Общество

Кандидатпрезидентските двойки са 18

София. В Централната избирателна комисия са подадени заявления за регистрация на листи от 11 партии, една коалиция и 6 инициативни комитета. Това заяви за “Хоризонт“ Ралица Негенцова от ЦИК, предаде БНР.
Направени проверки на подписите на 3 от инициативните комитети, които са заявили кандидати за регистрация за президентскака кампания. Проверките на останалите текат в момента. Негенцова заяви, че регистрацията на тези инициативни комитети би могла да бъде заличена. Служба ГРАО ще провери данните, които са посочени в заявленията, както и дали отговарят кандидат-президентите на предвидените в закона условия. Крайният срок за изготвяне на справка от тази проверка е до 20 септември. Тогава ще бъде теглен и жребеят за номерата на бюлетините. До този момент ЦИК с решение е регистрирала 14 от кандидатпрезидентските двойки. Предстои да вземе решение за постъпилите в днешния ден документи на последните кандидатпрезидентски двойки“
На 27-и септември изтича срокът, в който българските граждани, които искат да гласуват в чужбина, трябва да подадат заявления в посолствата, за да бъдат разкрити изборни секции. Заявленията се подават на електронен или на хартиен носител, припомни министърът на външните работи Николай Младенов.

Коментари