Вашите сигнали

Какво е журналистиката – питаха ученици от ПГХВТ „Атанас Ченгелев”

Написано от Димитър Насков

По повод 7 май – Международния ден на радиото и телевизията Библиотеката при НЧ”Развитие-1873”: отдел читалня и ученици от ПГХВТ „Атанас Ченгелев” проведоха среща с  журналиста Димитър Насков. Срещата откри тийн водещата Гергана Лютакова – ученичка от 10 клас.  Упражняването на журналистическата професия в съвременния глобален свят е свързано с активна и непрекъсната комуникация. Журналистите използват медийното пространство, за да подобрят осведомеността на хората относно фактите, процесите и събитията, така че те да бъдат наясно с влиянията и силите, които действат в обществото.  В приятелска и задушевна обстановка Димитър Насков заинтригува средношколците с различни и интересни теми.Отговори и на техните въпроси – защо е избрал за поприще журналистиката, какво би посъветвал младите хора , на какво се радва в живота и кое би го натъжило,  какво ни заобикаля в съвременния свят…
Журналистът подчерта,  че много обича да слуша хората, техните споделяния означават много за него. А журналистиката е преди всичко да се разкаже истината на обществото.  Тя е много хубава професия , стига да си  я обичаш.В нея има непрекъснато нови неща. Младите хора посъветва да не си напускат родината, да останат и да се реализират тук .
В края на срещата Димитър Насков се обърна към учениците с думите „Всеки има нужда от добрина в наше време.Правете добро винаги и запомнете – то се връща !”
Средношколците пожелаха на журналиста здраве и творчески успехи, креативност и дръзновение !

 

Коментари