Общество

Какво време ни очаква до 18 март

Написано от Пещераинфо
През почивните дни ще има променлива облачност. На отделни места, главно в западните и планинските райони е възможно да превали слаб дъжд. Вятърът ще е слаб от запад-югозапад.
Температурите ще се повишават и в неделя минималните ще са между минус 2° и 3°, а максималните – между 12° и 17°. Новата седмица ще започне с облачно време. В понеделник от запад ще започнат валежи от дъжд, които до вечерта ще обхванат цялата страна. В южните райони са възможни и гръмотевици. С умерен до силен северозападен вятър ще нахлува студен въздух. Във високите полета в Западна България и Предбалкана дъждът ще премине в сняг. Има повишена вероятност за значителни количества на валежите в Западна България. Във вторник ще остане ветровито.
Валежите ще са на повече места в централната и източната част от страната. Понижението на температурите ще продължи, минималните ще са около и малко над 0°, а максималните – между 5° и 10°. В сряда и четвъртък вятърът ще отслабне. Превалявания, предимно от дъжд, ще има в Южна и Източна България, в сряда ще са само на отделни места и дневните температури ще са с 2-3 градуса по-високи.
Дежурен синоптик: Анастасия Кирилова
 НИМХ

Коментари