Общество

И Пещера протестира

Пещера се включи в националния протест на работодателските организации против подготвяното увеличение на ценовата добавка „Задължение към обществото“. Близо 300 работещи в „Биовет” АД са заминали за София, за да се включат в националния протест, научи Пещераинфо. Останалите излязоха пред завода точно в 11 часа днес с лозунги „Подкрепяме българското правителство в решението му за незабавно провеждане на реформа в енергетиката”, „Искаме спиране на кражбите и злоупотребите в енергетиката!”. А всеки на ревера си бе залепил лепенка с тъжния надпис „Ден на траур за българската икономика”.

Протестиращите бяха запознати с причините довели до днешния протест.

Национално представителните организации на работодателите се обявяват твърдо против узаконения грабеж, кражбите и безхаберието в енергетиката и в подкрепа на дълбока реформа в сектора от страна на правителството.

Реформа, която да прекрати категорично узаконяванaтa с години кражба на резултата от нашия труд чрез нормативно завишаване на изкупните цени на електрическата енергия, произвеждана от определени дружества и разхищенията – плащани солидарно от българския бизнес и нас – гражданите.

Над българските индустриални предприятия е надвиснала гилотината на 15-20 процентно повишаване на цената на електроенергията.

Като пряк резултат от това, над всички български граждани е надвиснала опасността от повишаване на цените на всички стоки и услуги и от загуба на доходи и на работни места!

Усилията на четирите национално представителни работодателски организации до момента не доведоха до желаните резултати. Поетите ангажименти от различни институции в страната не бяха спазени.

Работещите напълно подкрепят своите работодатели в заявлението, че ако заедно не спрат безумието, ще бъдат засегнати всеки бизнес и всяко домакинство!

 

 

Коментари