Институции

И в Пещера ще се ваксинира срещу Ковид-19

Написано от Пещераинфо
Двеста ваксини против COVID-19 ще пристигнат в Пазарджик на 28 декември. Първи ще бъдат ваксинирани лекарите, медицинските сестри, медицинския персонал в болниците, зъботехниците и зъболекарите в нашата област. Това съобщи по време на брифинга директорът на РЗИ Пазарджик д-р Фани Петрова. Във връзка с националния план за ваксинация е разработена пътна карта, която обхваща етапите на целия имунизационен процес в област Пазарджик. Д-р Петрова съобщи, че има висок интерес към ваксините от страна на здравните работници в областта, до момента 2151 служители в здравната система са заявили желание за ваксинация.
Пътната карта е достояние на всяко лечебно заведение, там има имунизационни кабинети и места за съхранение на ваксините. Ваксините ще пристигнат от РЗИ Пловдив, ще се съхраняват при -70 градуса по Целзий в РЗИ – Пазарджик и ще се доставят в имунизационните кабинети, такива вече са обособени във всички болници на територията на областта, ДКЦ и медицински центрове.
В РЗИ – Пазарджик кабинетът се намира на партера на инспекцията. В Пазарджик ще бъдат ваксинирани лекарите и останалите здравни специалисти от Пазарджик и общините Лесичово и Септември. Аналогично ваксините ще бъдат поставяни и в останалите общински центрове където има здравни заведения – Велинград, Панагюрище и Пещера. Д-р Петрова изрази надежда, че странични ефекти от ваксината няма да има, но ако бъдат констатирани, те ще се отразяват по надлежния начин и ще бъдат публично оповестявани.

Коментари