Култура

И в Пазарджик стартира акция по кръводаряване

Написано от Пещераинфо

Областният управител д-р. Дончо Баксанов  проведе среща с директора на РЗИ Пазарджик д-р Фани Петрова и секретарят на Областният съвет на БЧК Живко Дишков във връзка с появилия се недостиг в страната на кръв и кръвни продукти от групи А и О в лечебни заведения в гр. София и в Западна България.  Акцията по кръводаряване на територията на област Пазарджик стартира от днес 14 септември в открития  пункт за кръводаряване в МБАЛ Пазарджик. Дежурни екипи ще имат готовност да приемат желаещите да дарят кръв в Отделението по трансфузионна хематология /Кръвна банка/ към МБАЛ Пазарджик.

Ул. „Болнична” 15

Всеки работен ден от 08.00 до 13.00ч.

Събота и неделя  от 09.00 до 14.00ч.

Тел. за контакти 034 408 709

В Регионална здравна инспекция Пазарджик също ще дежури екип на тел. 0882 08 00 35

Областният управител д-р Дончо Баксанов апелира към кметовете на общини, към териториални звена и организации и към  жителите на областта да се включат в доброволната кампания.

От Националния център за трансфузионна хематология напомнят на кръводарителите, че минималния срок между две кръводарявания е най-малко 60 дни. Кръводарителите трябва да са здрави, отпочинали. При посещение на кръвните центрове те трябва да представят документ за самоличност.

Служителите на областна администрация Пазарджик се включиха в акцията по кръводаряване.

Коментари