Общество Региона

Изпращаме годината с по-високи от обичайните температури

Написано от Пещераинфо

В началото на следващата седмица северно от планините и в Югоизточна България ще продължи да духа умерен, временно силен югозападен вятър и температурите ще останат по-високи от обичайните за периода, показва прогнозата на НИМХ.

Максималните ще са между 8° и 13°,

в Предбалкана и югоизточните райони до около 16°; по-ниски, от 2° до 5° ще остават по поречието на Дунав и в северозападните райони, където вятърът ще е от изток-югоизток, предимно слаб. Преобладаващите минимални температури ще са над нулата, най-често между 2° и 7°. Ще преобладава облачно време, на места с валежи от дъжд, предимно слаби.

Към средата на седмицата, по преминаващ през Гърция средиземноморски циклон, се повишава вероятността за по-големи количества валеж на места в Южна и Източна България.

През следващите три дни ще бъде ветровито,

вятърът ще е северозападен. Облачността ще е променлива, по-често значителна, почти без валежи. Остава топло за периода.

В новогодишната нощ

в Северна и Източна България температурите ще са между 7° и 12°. В югозападните райони, където вятърът ще е слаб и ще има повече разкъсвания и намаления на облачността, и температурите ще са по-ниски, 1°-4°.

Коментари