Култура Общество

Излезе от печат първата книга на Симеон Ботев

Написано от Пещераинфо

Пещера. „Преследването или седемте дни на дервиша“ е заглавието на първия роман на Симеон Ботев. Книгата ще бъде налична в книжарниците на страната най-късно на 28 август 2019г. Един баща търси изоставената си на младини дъщеря, за да й поиска прошка, когато внучката му е отвлечена от разбойници, за да бъде продадена като робиня. Принудени от обстоятелствата, баща и дъщеря се съюзяват и тръгват да я спасят. Преследването в планината ще ги срещне в поредица от премеждия с неочаквани съюзници и врагове и неусетно ще ги сближи. Но дали смъртта ще ги подмине?

Написана увлекателно и изпълнена с много напрежение и драматични обрати, книгата връща на българския читател един малко познат и неразвит в българската словесност литературен жанр – жанра на приключенския роман. Оформлението на книгата е дело на Христо Гочев, редактор е Йордан Велчев.

 

Ето как се обръща към читателите Симеон :

ЗДРАВЕЙТЕ, ПРИЯТЕЛИ! Винаги съм искал да напиша книга…
И дойде момента нескромно да се похваля, ТЯ БЕШЕ ИЗДАДЕНА! За което благодаря на ИК „Жанет-45“, на госпожа Божана Апостолова и екипът ѝ, както и на Йордан Велчев – редактор.
Нарича се „ПРЕСЛЕДВАНЕТО, ИЛИ СЕДЕМТЕ ДНИ НА ДЕРВИША“. И от понеделник-вторник през идващата седмица вече ще бъде по книжарниците в страната.
Ако обичате приключенията, планината Пирин, мирис на барут; ако се питате какво може да се е случило в Банско през лятото на 1875 година, то четивото вероятно ще Ви интригува.
Беше ми омръзнало да слушам какви кротки хорица са били българите в навечерието на Априлското въстание. И реших да опиша този интересен период по красивите и диви наши планини, населявани тогава с разбойници и диви зверове, където царували още по-диви нрави; а куршума и ятагана често е бил използван от всички кръстосвали земите ни: от българи (православни, протестанти и мюсюлмани), турци и юруци, власи и каракачани, албанци и цигани…
И накрая… ще помоля всички Вас, мои приятели, да харесате и дори да споделите тази информация. Защото, сами знаете, без ПРИЯТЕЛИ човек е за никъде!
Искрено се надявам тази книга да се хареса на онези, които биха пожелали да я придобият, поне колкото на мен, докато я пишех, спомняйки си пребродените и описани в нея места!.
Сърдечно благодаря!

Коментари