Институции Култура

Избори в читалището, Фаня Иванова получи ново доверие

Написано от Пещераинфо

Фаня Иванова беше преизбрана за председател на читалише „Развитие“ за още 3-годишен мандат. Днес се проведе отчетно-изборно събрание, на което бе избран и ново настоятелство. В него бяха избрани Фаня Иванова, която получи и пълно мнозинство за председател, Величка Василева, Елена Ацинова, Верка Климентова и Стоян Йовчев.

Отчетена бе и дейността на читалището през 2023 г. В него членуват 153 човека.

619 са регистрираните потребители на Библиотеката – и деца, и възрастни.

В рамките на читалището съществуват 10  творчески формации и школи. Направено бе и предложение да се създаде нова група, свързана със словото- за рецитал и самодеен театър.

Най-голямата културна институция в община Пещера е организирала 116 събития, след които националния литературен конкурс „Спас Зафиров“, Златната сватба, празникът на виното.

През последните месеци сцената на читалището е отворена и за професионална дейност – концерт и театрални постановки.

Членовете, присъствали на събранието взеха решение за увеличение на членския вност от 1 лв за пенсионери и 2 лева за работещите на година, съответно на 5 и 10 лв.

Веднага след като бе преизбрана Фаня Иванова обеща още положителни промени, които за привлекат младите хора към читалището, както и неговото модернизиране.

Тя изказа благодарност за всеотдайността на секретаря Мария Златкова и на всички, които ежедневно работят за развитието на читалищната и библиотечната дейност в Пещера.

 

Коментари