Любопитно

Идва Новата учебна година!

Пещера. Скъпи ученици, уважаеми учители и родители, дами и господа,
След броени дни училищният звънец ще събере малки и големи ученици. Училищните дворове ще се изпълнят с радостни и щастливи деца. Започва Новата учебна година.
Първият учебен ден е Вашият ден, скъпи ученици и учители. Този ден е специален в училищния календар – ден на ученици и родители. Това е денят за спомена на всички, прекрачили прага на училището.
Пред очите на всички в Общината ни ще грейнат красивите училищни сгради, хубавите дворове – превърнали се в прекрасно място за учене.
Най – вълнуващ е празникът за най – малките – първокласниците. За първи път 237 първокласника в Общината ни ще прекрачат свещения праг на родното училище. Ще чуят за първи път школския звън, ще усетят топлата ласка на първата учителка.
Не по – малко се вълнуват и техните родители за отговорността, която поставя пред тях училището и живота.
Имам удоволствието от името на Общинския съвет да поздравя всички ученици, учители, служители, Вас уважаеми родители, със започващата учебна 2012 – 2013 година.
Да пожелая на всички здраве. Нека цари спокойствие и уважение в общинските училища и детски градини.
А Вие, скъпи ученици, носете в сърцата си любовта към науката и знанието. Съхранете Пещерската традиция за уважение към учителския труд.
Уважаеми учители и родители, не забравяйте, че историята, днешния ни ден и бъдещето на Община Пещера започват от училище!

Училищният звънец бие!
Идва Новата учебна година!
Успешна да бъде, уважаеми учители!
На добър час, малки и големи ученици!

Председател на
Общински съвет – Пещера:
/Анастасия Младенов

Коментари