Общество

Иван Ангелов: Твърдо заставам зад усилията на „Биовет“ – Пещера да инвестира и да развива модерните технологи

Написано от Пещераинфо

Твърдо заставам зад усилията на „Биовет“ – Пещера да инвестира и да развива модерните технологи. Това каза в интервю за Радио „Фокус“ – Пазарджик Иван Ангелов, собственик на фирма ЕТ „ Ангелов – Иван Ангелов „ и инвеститор в Пещера .

По думите му провеждането на местен референдум, който касае работата на бизнеса е необосновано. „По мое мнение, ако хората не се запознаят, не им се обясни за какво става дума, винаги ще има брожения, които от една страна са в ущърб на самите граждани, а от друга в ущърб за бизнеса, тъй като се спира неговото развитие. Абсурдно е да се стопират тези неща въз основа на някакви твърдения, които не знаем от къде идват. Кой се възползва от тях и защо“, коментира Ангелов.
Според него приоритет за решение по казуса с инсталациите за отпадъци в Пещера имат институциите, които контролират този процес. „Ако ние имаме някакви претенции, трябва да ги отправим именно към институциите, а не към инвеститора“, коментира Ангелов.

Той каза също, че гражданите трябва да разберат, че няма нищо по-добро от това опасните отпадъци да се извозват и съхраняват безопасно, за да може този процес, когато е регламентиран, да се контролира.

Коментари