Спорт

З.м.с. Димитър Вачков е носител на световната купа по ракетомоделизъм за 2019г.

All-focus
Написано от Пещераинфо

От участие в 3 международни кръга от купата по ракетомоделизъм за 2019г. в Словакия, Полша и България з.м.с Димитър Вачков от клуб Кондор Пещера завоюва първите места и златните отличия и в 3-те кръга, в най-сложния и атрактивен клас копия на действителни ракети. С публикуване на окончателните резултати в сайта на Международната федерация по аеронавтика(FAI) в края на този месец Октомври 2019г., той стана и носител на златната световната купа по ракетомоделизъм за 2019г., като се нареди на 1-во място от общо 116 участника, участвали в 19-те кръга.

Резултатите се изчисляват на база 3-най добри постижения от 3 кръга в 3 различни държави. Да припомним, че миналата година 2018-та след удари под кръста от страна на журито в последния кръг от купата в много оспорвана битка, малко не му достигна да стане 1-ви и остана 2-ри на кръга, а това му костваше и 2-ри в крайното класиране за 2018г., тъй като на предишните 2-кръга имаше златни отличия. Нашия състезател направи отличен полет, в сравнение на конкурента му от Румъния, който направи по-лош полет, но журито прояви малко субективизъм и с няколко точки ощети нашия състезател. Това амбицира з.м.с Димитър Вачков с над 35 годишен опит в ракетомоделизма, да им покаже пълните си възможности и през настоящата 2019г., и на 3-те кръга водеше с убедителна преднина пред останалите, и не остави място на журито да прояви, какъвто и да е субективизъм. Тази година на Европейкото първенство отбора на България в другия клас копия на действителни ракети за височина, който основно се състоеше от състезатели на нашия клуб з.м.с Димитър Вачков и м.с. ПавелТилев, станаха сребърни медалисти.

Въпреки проблемите с преместването на клуба и намалените финансови средства от спонсори през 2019г. състезателите на клуба намериха сили да се справят с проблемите и да запазат позициите си, както при децата и юношите,  така и при мъжете, за което говорят и резултатите. Благодарят на Община Пещера, като дългогодишен партньор на клуб Кондор Пещера и главно на кмета Николай Зайчев, които подадоха ръка в най-трудния момент, когато клубът се намираше на кръстопът в началото на сезон 2019г., пред дилемата да продължи или да прекрати дейността си (и всичко постигнато до тук да отиде „подяволите”).

Коментари