Институции Общество

Зрелостниците на ПГХВТ“Атанас Ченгелев“ получиха дипломите си от кмета Николай Зайчев

Написано от Пещераинфо

Пещера.25 зрелостници от ПГХВТ“Атанас Ченгелев“ получиха днес дипломите си от кмета Николай Зайчев. Градоначалникът за трети път връчва важния документ, още повече училището вече е общинско, а от скоро Министерски съвет прехвърли и сградата на Община Пещера. Освен това младежите получиха и удостоверения за професионална квалификация.

„Поздравявам ви за това, че завършихте Професионалната гимназия за хранително-вкусови технологии. Надявам се да ви видя отново в Пещера вече като висшисти“, каза Зайчев на абитуриентите.

Неврие Садулова

Радослава Стоилова

Първенец на класа е Неврие Садулова, а Радослава Стоилова стана носител на специалната награда учредена от семейството на дългогодишната учителка в гимназията Красимира Манчева Щерева.

Вече е започнал приемът на ученици за новата учебна година, сподели Славия Златанова, директор на учебното заведение. Тя допълни, че и през тази годината продължава програмата за дуално обучение, по която ученическата практика се извършва в реални условия, а учениците получават възнаграждение за положения труд. Продължава и стипендиантската програма на „Биовет“АД. Приемът в професионалната гимназия тази година е по четири специалности: „Биотехнолог“, „Химик-оператор“, „Ресторантьор“ и „Икономист-информатик“.

Коментари