Спорт Топ новини

Златната купа по ракетомоделизъм за 2024г. при децата e в Пещера.

Написано от Пещераинфо

На национално първенство по ракетомоделизъм за деца и юноши провело се на 22-23 Юни 2024г., в района на община Павел Баня, участие взеха и 6 състезателя от Ракетомоделен клуб Кондор Пещера.

Всички състезатели се представиха отлично и всеки от тях завоюва медал в отделните класове, в които участва, общо 7 медала, от  които 2 златни, 4 сребърни и един бронзов. Състезанието бе много оспорвано, особенно в най-масовия клас парашут, който завърши с 2 флайофа, като Павел Дилчовки се наложи пред останалите и завоюва златен медал.  С два медала и в двата класа, които участва Доан Ходжов получи най-висок резултат в индивидуалното представяне и се сдоби със специалната награда-купа за най-добър ракетомоделист при децата в България за 2024 година.

В най-атрактивния клас шоу при децата другите 2-ма състезателя Мустафа Чакър и Кирил Бекяров направиха перфектни успеши полети със своите модели, като приковаха погледите на публика и жури, и завоюваха заслужено първите 2 места.

Димитър Антонов при юношите успя да се включи в челната тройка и получи квота за участие на световното първенство догодина в Сърбия.

От комплексното представане на всички състезатели общата награда бе завоюваната Златна купа  при децата,  която стана притежание на Пещерския тим.

 

Коментари