Спорт

Звезден треньор по тенис на маса се срещна с кмета

Пещера.Кметът на Пещера Николай Зйчев се срещна с един от най -добрите треньори по тенис на маса Борис Влахов. Именитият наставник тренира състезатели в Панагюрище и преподава с спортното училище в Чепеларе. Научил, че в Пещера се изгражда нов клуб по тенис на маса, той доведе свои възпитаници за демонстрационна игра, която бе посетена от градоначалника. Зайчев и Влахов обсъдиха възможността треньорът да подготвя състезатели в Пещера.

„Обикновено, където ходя трябва да започна да изграждам отбора от залата. Много приятно съм изненадан от добрата зала, която е направена в Пещера, впечатлен съм и от разсъжденията на кмета по отношение на спорта. С подобна подкрепа съм сигурен, че тенисът на маса в Пещера ще успее. Само ще вметна, че школата в Панагюрище тръгна от такава зала, а днес имаме най-добрата в страната“, коментира Влахов.

От своя страна кметът подчерта, че това, което се случва с тениса на маса е възможно благодарение на инициативността на хората, какъвто е случаят с Мехмед Садулов и Валентин Делчев и техните съратници, което милеят за този спорт. Няма как общината да не подкрепя добрите идеи, каза той. И даде пример за това как благодарение на идеите и силата на хората в момента в Пещера се развиват бадминтона, тениса на корт, волейбола.

Коментари