Спорт

За 7-ма поредна година златна купа е в учениците от Пещера

All-focus
Написано от Пещераинфо

На националните ученически състезания по Ракетомоделизъм състояли се в гр. Ловеч, организирани от Министертвото на образованието и науката(МОН), Националния дворец на децата в София и съорганизатор Българската Федерация по Авиомоделизъм(БФА), състезателите от Пещерския клуб по ракетомоделизъм набирайки скорост от предходните състезания се представиха този път отлично. Участие взеха 6 ученика за сформиране по един отбор в двете възрастови групи, 3 деца до 7-ми клас и 3-ма юноши от 8-ми до 12-ти клас от клуба.

Отборът при децата състоящ се от 3-мата състезатели, Йордан Джини, Владимир Козарев и Георги Башкехайов, неудовлетворени от 3-тото място на предходното състезание, този път се амбицираха, мобилизираха и подготвиха на ниво, и завоюваха златната купа в тяхната възрастова група.
В отборното класиране при юношите златната купа за 7-ма поредна година отново е в Пещера. Андон Георгиев, Костадин Кръстанов и Александрия Георгиева станаха златни медалисти в техните класове и получиха големите награди – едногодишни стипендии за следващата 2020/2021 учебна година.
Това бе и голямата радост, както за тях така и за ръководители и родители, които отново благодарят за финансовата поткрепа на Община Пещера, за участието им.

Коментари